Stol
4. maj 2021

Danmark i den varme stol

Torsdag indtager Danmark den varme stol i FN’s Menneskerettighedsråd, når det er blevet tid til den tilbagevendende Universal Periodic Review, hvor det skal vurderes, hvorvidt Danmark lever op til menneskerettighederne. Og du kan følge med live.

Vurderingen baseres på en række rapporter - fra staten selv, fra øvrige FN-organer og menneskerettighedseksperter og fra nationale stakeholders, herunder Institut for Menneskerettigheder samt en bred kreds af danske NGO’er, herunder FN-forbundet, der har indgivet en fælles NGO-rapport. 

Rapporterne, der tilsammen danner grundlag for gennemgangen af ​​Danmark den 6. maj, kan findes her. Læs også baggrundsartiklen fra Ole Olsen, medskribent fra FN-forbundet på den fælles NGO-rapport: Danmark på vej i den varme stol. Her finder du også links til yderligere baggrund til UPR-processen generelt samt den danske historik.      

 

Danmark er en af ​​14 stater, der gennemgås af UPR-arbejdsgruppen under den kommende session, der finder sted 3. til 14. maj. Den danske delegation vil ledes af udenrigsminister Jeppe Kofod. 

Følg med live via UN Web TV på torsdag den 6. maj kl. 9 - 12.30. På Twitter vil vi også følge sessionen via NGO’en @UPRinfo og @DKUNmisgva, den danske FN-mission i Geneve.   

Anbefalingerne, der gives til Danmark på torsdagenes session, forventes vedtaget i Menneskerettighedsrådet den 11. maj.