2023 Ecosoc Youth Forum
25. april 2023

Ungeforum med fokus på verdensmål starter i dag

Foto: ECOSOC

I dag er den første dag af det såkaldte Economic and Social Council Youth Forum (ECOSOC). Et ungeforum, der kører 25.-27. april, og som har foregået hvert år siden 2012.

Ungeforummet er en platform, hvor unge mennesker engagerer sig i en dialog med FN’s medlemslande og andre aktører, og diskuterer hvordan de kan være med til at gøre verden mere fair og mere bæredygtig. Med verdensmålene i lommen vil de unge ændre verden til et bedre sted.

Mere end 12 millioner unge mennesker fra over 194 lande har i de senere år været aktive og deltaget i debatten om en bedre verden.

I år er der særligt fokus på, hvordan vi accelererer udviklingen så vi kommer tilbage til normalen efter Covid-19, der har trukket lange spor og sat udviklingen tilbage i mange lande. Ikke mindst er målet at implementere verdensmålene i henhold til Vores Fælled Dagsorden - Our Common Agenda. Her er særligt fokus på rent vand og sanitet (verdensmål nummer 6), bæredygtig energi (7), industri, innovation og infrastruktur (9), bæredygtige byer og lokalsamfund (11) og partnerskaber for handling (17).

Ungeforummet vil dele deres ideer og anbefalinger, når FN’s Generalforsamling holder deres Summit of the Future i september 2023. I forbindelse med det er der udarbejdet en lille publikation, der udtrykker unges anbefalinger om en bedre verden. Den findes på en række sprog, og FN-forbundet har oversat den til dansk. Den kan du læse her.