Student Istock
14. maj 2023

Er du vores nye praktikant til efteråret 2023?

Foto: iStock

Interesserer du dig for FN? Og er du nysgerrig på, hvordan det er at arbejde i NGO-verdenen i Danmark? Med et dansk fokus med globalt perspektiv? Så kan det være, du er en af vores nye praktikanter.

Vi søger én informationspraktikant og én kommunikationspraktikant.

Det er vigtigt for os, at du, efter din praktik ved os, går herfra med en håndgribelig erfaring med dine arbejdsområder, en forståelse for FN og et netværk ud i NGO-verdenen.

Det kræver af dig, at du er selvstændig og er indstillet på at arbejde i en politisk styret organisation i et lille sekretariat. Det kræver af os, at vi er klar med vejledning og støtte undervejs. Til gengæld ved vi, at du får et afsæt at trække på for dine studier og din karriere – og at vi får et uvurderligt indspark til vores arbejde.

Du er for eksempel:

Studerende på en relevant videregående uddannelse

Interesseret i FN-systemet, international politik og udvikling og formidlingen heraf

Interesseret i virket af en medlemsorganisation

Velformuleret på skrift og i tale

Samarbejdsvillig, men selvstændig

 

For informationspraktikanten vil ansvarsområdet bl.a. dække:

Vedligeholdelse og opdatering af hjemmesiden globalis.dk, herunder oversættelse fra norsk, og udarbejdelse af temaer til hjemmesiden

At medvirke til at opdatere og videreudvikle vores oplysningsmateriale til brug i Skoletjenesten og andre oplysningsaktiviteter, herunder at opbygge et nyt konventionsbibliotek

At holde dig opdateret med, hvad der rører sig omkring FN

Deltagelse i relevante arrangementer

Indgå i sekretariatets generelle arbejde og opgaver

Du vil i løbet af perioden bl.a. få:

Praktisk organisatorisk erfaring.

Indblik i arbejdet i en politisk styret organisation.

Praktisk erfaring med målrettet kommunikation til børn og unge

 

For kommunikationspraktikanten vil ansvarsområdet bl.a. dække:

Nyhedsovervågning af relevante medier

At holde dig opdateret med, hvad der rører sig omkring FN, særligt i forhold til danske prioriteter

Varetagelse af den daglige opdatering af hjemmesidens nyhedsartikler, produktion af indhold til sociale medier (Facebook, Twitter, Instagram og LinkedIn) med tekst, billeder og video, samt assistere med pressearbejdet

Deltagelse i relevante arrangementer

Indgå i sekretariatets generelle arbejde og opgaver

Du vil i løbet af perioden bl.a. få:

Praktisk organisatorisk erfaring

Indblik i arbejdet i FN og i en politisk styret organisation

Erfaring med tekstforfatning og medlemskommunikation på flere forskellige platforme

For begge praktikstillinger er det en forudsætning, at du kan tale og skrive flydende dansk. Stillingerne er i udgangspunktet fuld tid (37 timer), primært inden for normal kontortid alt efter, hvordan det passer ind i dit skema; kortere tid kan også aftales, f.eks. 4 dage om ugen. Praktikken løber i perioden september til og med december 2023. Stillingerne er ulønnede.

 

Lidt om os:

Vi er en selvstændig, dansk forening (NGO), der har til formål at styrke interessen for FN. Samtidig søger vi med kritiske øjne at påvirke og præge FN. Vi har lokale kredse i Aalborg, København og Odense, samt skoletjenester de samme steder, der alle drives af frivillige kræfter - mens sekretariatet med dets 4 ansatte har til huse i Tordenskjoldsgade 25, st.th., 1055 København K., der også vil være rammerne for din arbejdsplads.

Har én eller begge stillinger fanget din interesse, så send din ansøgning inkl. cv til Mille Gydahl-Jensen: fnforbundet@fnforbundet.dk senest onsdag den 31. maj 2023.