Aalborgdemo
7. marts 2022

Fredsmarch i Aalborg

FN-forbundet var medarrangør, da omkring hundrede mennesker i Aalborg lørdag eftermiddag gik i fredsmarch til støtte for Ukraine.


Flere politiske partier og civilsamfundsorganisationer på tværs af politiske ståsted i Aalborg, var lørdag gået sammen om en fredsmarch mod den russiske krænkelse af Ukraines suverænitet. En af medarrangørerne var FN-forbundet i Nordjylland. 

Finn Reske-Nielsen


Demonstrationen havde besøg af flere medier, bl.a. TV2 News og TV2 Nord, der begge interviewede Finn Reske-Nielsen, formand for FN-forbundet i Nordjylland.

I et interview med TV2 Nord, forklarede Finn Reske-Nielsen, at selvom han var glad for at se, at der var kommet mange mennesker, for at vise deres solidaritet med Ukraine, så var han godt klar over, at det alene nok næppe ville have den store direkte effekt på Putin og hans krigslyst, at hundrede mennesker demonstrerer i Nordjylland. Alligevel var demonstrationen vigtig.

- Jeg ved godt, at præsident Putin ikke sidder i Kreml og siger: 'Hold da op, nu demonstrer de i Aalborg', men når man ser, hvor stor den folkelige opbakning er rundt omkring, så sender vi bl.a. med marchen et signal, der viser, at verden er imod hans ulovligheder

Finn Reske-Nielsen understregede, at det vigtigste nu er at få Putin til forhandlingsbordet, så krigen kan stoppes, inden endnu flere uskyldige mennesker fuldstændig meningsløst mister livet. 

Se hele TV2 Nords interview med Finn Reske-Nielsen her.Følg med:
Den nyeste info om Ukraine fra FN HER
Læs baggrundsinfo hos FN-biblioteket HER
UNHCR data portal on Ukraine Refugee Situation HER