Antonio Guterres
27. februar 2022

FN optrapper humanitære operationer i Ukraine: Frigiver 20 mio. dollars

António Guterres frigav på FN's vegne 20 mio. dollars til humanitær hjælp i Ukraine. Samtidig gentog han sin opfordring til Vladimir Putin om at stoppe krigen med det samme.

Ruslands krig mod Ukraine er en "fornægtelse af de principper, som ethvert land har forpligtet sig til at opretholde", sagde FN's generalsekretær, António Guterres, da han mødte pressen.

"Det er forkert. Det er imod chartret. Det er uacceptabelt. Men det er ikke irreversibelt”, sagde han.Derfor gentog han også den appel, han rettede til den russiske præsident, umiddelbart efter Vladimir Putin havde påbegyndt krigen.

"Stop militæroperationen. Bring tropperne tilbage til Rusland”.

Når krigen raser, er det altid helt uskyldige mennesker, der betaler den højeste pris. Sådan er det også i Ukraine. Her stiger antallet af dødsfald, i takt med at angsten og rædselen i alle hjørner af landet stiger.

Det er grunden til, at FN optrapper sine humanitære operationer i og omkring Ukraine. Det betyder helt konkret, at FN straks vil allokere 20 millioner dollars fra Central Emergency Response Fund til humanitær hjælp i Ukraine. 

FN hjælper naturligvis ikke kun ukrainere. FN yder livreddende humanitær nødhjælp til alle i nød, på begge sider af kontaktlinjen, uanset hvem de er

Læs mere her.

 

Følg med:
Den nyeste info om Ukraine fra FN HER
Læs baggrundsinfo hos FN-biblioteket HER
UNHCR data portal on Ukraine Refugee Situation HER