HKH Kronprinsessen i Sønderborg
18. september 2022

2030 NOW - udstilling om FN’s Verdensmål

Foto: Kim Toft Jørgensen / Sønderborg Kommune

Efter tre uger i København og to uger i Aarhus er udendørs-udstillingen 2030 NOW – TÆNKE, SKABE, HANDLE fra den 1. september kommet til Sønderborg, hvor besøgende kan blive klogere på FN’s Verdensmål og få inspiration til hvordan man selv kan støtte op om målene. Senere besøger udstillingen også Aalborg.

Besøg udstillingens hjemmeside her, hvor programmet for aktiviteterne i byerne løbende opdateres.

2030 NOW-udstillingen er skabt i et samarbejde mellem virksomheden Life Exhibitions og FN-forbundet med ét klart formål, fortæller FN-forbundets generalsekretær, Torleif Jonasson:

Vi vil gerne fortælle de besøgende om FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling – mål for en verden, hvor alle skal kunne trives, men ikke på bekostning af planeten og fremtidige generationers muligheder. Formålet med udstillingen er at inspirere gennem viden, kunst og inspirerende ildsjæle.” 

Udstillingen er bygget op over TÆNKE - SKABE - HANDLE, hvor TÆNKE er en præsentation af visionen med målet og nogle af perspektiverne i det. SKABE præsenterer en dansk/nordisk kunstner, der viser et værk med relation til målet. HANDLE præsenterer ildsjæle og aktivister fra hele verden, som arbejder for en mere retfærdig og bæredygtig verden. Et spektakulært foto, taget af den franske fotograf Yann Arthus-Bertrand (Jorden set fra Himmelen) indleder hvert mål. Udstillingen vil inspirere, overraske og ikke mindst engagere i vores fælles fremtid.

Det er ikke første gang Life Exhibitions udstiller på Kgs. Nytorv, og de glæder sig til vende tilbage til en af Københavns centrale pladser, fortæller Stine Trier Norden, grundlægger og partner i Life Exhibitions.

"Vi ser frem til igen at skulle vise en spektakulær udstilling på Kgs. Nytorv. Vi har tidligere vist bl.a. "Jorden set fra Himmelen" og "100 Steder at huske før de forsvinder" samme sted, og ved at en visuel fængende udstilling tiltrækker et meget stort publikum. Det var derfor nærliggende for os, at bruge denne formidlingsmåde til at få flere til at bakke op om de meget vigtige Verdensmål.”

2030 NOW Udstillingen turnerer i fire danske byer
2030 NOW vil blive vist i København, Aarhus, Sønderborg og Aalborg i løbet af 2022. I hver by vil der være et stort antal aktiviteter, som vil være tilgængelige for alle. NGO’er, institutioner, foreninger, virksomheder, samt universiteter og andre uddannelsesinstitutioner vil være aktive deltagere i udstillingsperioden. Udstillingen vil kunne findes i de fire byer i nedenstående tidsrum:

København: 10 - 31. juli.
Aarhus: 07 - 21. august.
Sønderborg: 1. september - 2. oktober.
Aalborg: 9. oktober - 6. november.

Udstillingen er gratis at opleve. Den er belyst om natten og åben døgnet rundt. Læs mere om udstillingen og de aktiviteter, der vil finde sted, på www.2030now.com 

Bag udstillingen står FN-forbundet og Life Exhibitions, der er Europas førende arrangør af udendørs udstillinger. Life Exhibitions har gennem de sidste 20 år arrangeret 42 udstillinger i 23 byer i 11 lande i Europa med fokus på natur, klima og bæredygtighed. Udstillingerne har været besøgt af mere end 30 millioner.

Følg udstillingen på Facebook og/eller Instagram.


Udstillingen er blevet til med støtte fra:

CISU, Augustinusfonden, NRGi, Grundfos/Poul Due Jensens fond, Hermod Lannungs Fond, Fabrikant Mads Clausens Fond, Norlys Vækstpulje, Københavns Kommune, Sønderborg Kommune, Aarhus Kommune, Hotel Royal i Aarhus og Indre By Lokaludvalg i København.

Foto af HKH Kronprinsessen: Kim Toft Jørgensen, Fotograf, Sønderborg Kommune