UN Photo/ WFP/ Eugene Kabore
21. december 2021

Del et måltid mad med verdens fattigste

Mens mange af os i disse dage har travlt med de sidste indkøb og forberedelser før julen og nogle hyggelige dage med julemad i rigelige mængder, så findes der desværre mange mennesker rundt om i verden, der er i overhængende fare for at dø af sult.

Et eksempel på et af de lande, hvor situationen er meget alvorlig, er Afghanistan. Tusindvis af mennesker er drevet på flugt og dårlige forhold, når det kommer til de mest basale behov, udfordrer stadig flere mennesker i landet, der på alle måder i forvejen er i knæ. Den uro og krig, landet har været kastet ud i de sidste årtier, har gjort dem til et af verdens fattigste og mindst udviklede lande. I 1990'erne kontrollerede det islamistiske og brutale Taliban-regime landet. Efter 20 år med tilstedeværelse af internationale styrker har Taliban igen overtaget regeringsmagten i landet, efter NATO med USA i spidsen har trukket sig ud. 

Med andre ord: Der er behov for hjælp.

Én af de måder, man kan hjælpe på, er via app’en ”Share The Meal”. Her kan man på en meget nem måde donere et måltid mad. I skrivende stund er der donereret godt og vel 132 millioner måltider, så det virker.

Det er FN’s World Food Programme, der har udviklet app’en, og det er dem, der sørger for, at måltider når frem dem, der har allermest brug for det – både i Afghanistan og blandt resten af verdens allerfattigste mennesker.

Download app'en her og hjælp verdens fattigste.