UN Photo/ WFP/ Eugene Kabore
5. november 2020

Stop Sult Fonden samler ind til verdens mest oversete krise

En af verdens største humanitære kriser finder i øjeblikket sted i Sahel-regionen, i Vestafrika.

Ifølge tal fra FN er 3,3 millioner er i fødevarekrise, og 13 millioner mennesker og har akut brug for hjælp – tal som er kraftigt stigende, grundet COVID-19 pandemien. 

Men krisen beskrives også som værende den måske mest oversete. For nylig var Danmark derfor vært ved en international donorkonference, hvormed der skulle skabes international opmærksomhed omkring den humanitære krise.

Hvad der heller ikke er særlig kendt, er at FN-forbundet administrerer Stop Sult Fonden, som netop støtter WFP’s arbejde i den hårdt ramte Sahel-region.

Siden 2010, har Stop Sult Fonden støttet WFP’s arbejde i Burkina Faso, hvor 77.000 skolebørn i Sahel-regionen dagligt får to måltider nærende mad gennem FN’s fødevareprogram. Men skolemadsprogrammet handler om så meget mere end mad. Det er en vigtig investering for at forbedre et lands sociale og økonomiske situation på lang sigt. Samtidig mindsker det uligheden i samfundet, da det sikrer at alle børn har de forudsætninger, det kræver at få en uddannelse - og uddannelse er et af de vigtigste redskaber vi har i arbejdet mod bæredygtig udvikling.
Mange er desuden flygtet til de mere sikre områder i landet, og her bliver der bl.a. oprettet midlertidige skoler. På disse skoler er WFP også med til at sikre at børn får et dagligt måltid mad.

Stop Sult Fonden har fået sin egen side her på hjemmesiden, hvor du kan læse mere om fonden, og du kan også følge med på Facebook-siden, hvor vi deler små og store historier om det arbejde, fonden støtter. 

Der skal så lidt til for at gøre en forskel. For bare 1,25 kr. om dagen kan et barn få gratis skolemad i f.eks. Burkina Faso. Støt Stop Sult Fonden med et valgfrit beløb på MobilePay 68 500.

 

UN Photo/ WFP/ Eugene Kabore