Jeppe Kofod UN Photo Violaine Martin
25. februar 2020

Jeppe Kofod fastslår Danmarks engagement i FN’s Menneskerettighedsråd

”Medlemskab i Menneskerettighedsrådet medfører et ansvar for at fremme og beskytte menneskerettigheder og ikke skubbe på for en national agenda, lige såvel som man er forpligtet til at adressere menneskerettighedsproblematikker ligeligt.”

Sådan lød det fra udenrigsminister Jeppe Kofod mandag, da han var i Geneve for at deltage i åbningen af den 43. samling i FN’s Menneskerettighedsråd, hvori Danmark har medlemskab til og med 2021.

Det øgede pres på menneskerettighederne, der ses over hele verden i øjeblikket, var et stort fokus i Kofods tale, hvilket understreger betydningen af det arbejde, som foretages i Menneskerettighedsrådet. Blandt de øvrige, centrale emner for udenrigsministeren var torturbekæmpelse, forbedringer af kvinders ret til selvbestemmelse og beskyttelse af menneskerettighederne online.  

Læs pressemeddelelsen fra Udenrigsministeriet her.

Også FN’s generalsekretær deltog i åbningen, hvor han efterlyst handling. Fra FN-familien selv, fra medlemsstaterne, fra politikerne, erhvervslivet og civilsamfundet. Handling for at sikre den bæredygtige udvikling mod en retfærdig verden.

Og hvordan? Menneskerettighederne. Men, advarede Guterres, ”we cannot pick and choose among human rights.” Læs hele generalsekretærens tale.

Følg med i den 43. samling i Menneskerettighedsrådet, der varer fra den 24. februar til den 20. marts.