UN Flag UN Photo/Evan Schneider
6. september 2020

Dage med håb

Verdens Bedste Morgen, Klimamarch, landsmøde i FN-forbundet -- og et politikerpanel, der har håb for verden, trods multilateralismens udfordringer

Fredag morgen fik hele Danmark serveret nyheder om fremskridt, handling og håb til den årlige kampagnedag, Verdens Bedste Morgen. I Viborg mødte FN-forbundet morgentravle mennesker på vej til Rådhuset, og i København var vi værter for en forsvarsminister og fem ambassadører.

Lørdag fortsatte med fokus på klimaet, og viste, at den brede folkelige opbakning til klimahandling fortsætter.

Til FN-forbundets landsmøde samme dag mindede den afgående formand, Jørgen Estrup, om FN’s monumentale succes - og at uden verdensorganisationen hersker jungleloven. Læs hele Jørgen Estrups beretning her og find Strategi og Handlingsplanen her.

Landsmødet sluttede med håb & forsigtig optimisme for verden, trods multilateralismens udfordringer. Udtrykt af et stærkt hold af politikere, der var enige om, at Danmark har brug for FN: Mette Gjerskov/S, Mette Annelie Rasmussen/RV, Katarina Ammitzbøll/K, Hanne Severinsen/V og Christian Juhl/EL.

Landsmødet var også ’store skiftedag’, hvor Jørgen Estrup trådte tilbage, og Jens Wandel blev valgt til forperson for FN-forbundet. Læs Kirsten Larsens omtale på GlobalNyt. Jens Wandel optrådte virtuelt, da han på dagen var i Grønland for Sustainable Now, hvor han arbejder frivilligt med projektet ’Vi samarbejder i Tasiilaq’.

 

Efter valget på landsmødet ser FN-forbundets ledelse således ud:

Jens Wandel (forperson)
Ditte Ingemann (næstforperson)
Flemming Thøgersen, Fora (hovedkasserer)

Berit Asmussen
Caroline Lauritsen
Finn Reske-Nielsen
Hanne Severinsen, Venstre
Holger Hansen
Jørgen Estrup
Kim Frederichsen, Dansk-Russisk Forening
Lena Jørgensen, Den Danske Helsinki Komité for Menneskerettigheder
Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre
Mette Gjerskov, Socialdemokratiet
Theresa Hansen, Interstep
Trine Marqvard Jensen

Victoria Davidsen (suppleant)
Lave K. Broch (suppleant)

Peter Koch Palshøj, parlamentarisk revisor
Grant Thornton, statsautoriseret revisor