Knotted Gun UN Photo/Rick Bajornas
24. oktober 2019

We the Peoples

“(…) FN er uden sidestykke er den organisation, som formår at samle hele verdenssamfundet om noget så vigtigt som fred og sikkerhed. Vores internationale samarbejde er med til at sikre danskernes tryghed – også i fremtiden.” Sådan lød det fra forsvarsminister Trine Brahmsen på FN-dagen, der markerer, at det i dag er 74 år siden trådte FN-pagten i kraft. Og Danmark har været med fra begyndelsen.

Den dag i dag er FN-pagten stadig ’vores moralske kompas’ i de rørte vande, der er det internationale samarbejde i dag, ifølge FN’s Generalsekretær Antonio Guterres.

Og ligesom FN-dagen fejres verden rundt, blev den også markeret herhjemme. På Christiansborg og på Asiatisk Plads vajede FN-flaget, og ud over forsvarsministeren markerede både udenrigsminister Jeppe Kofod og udviklingsminister Rasmus Prehn dagen på bl.a. Twitter:  

”Vi husker hinanden på at fælles løsninger er helt centrale for at opnå FN’s verdensmål, tackle klimaforandringer og bekæmpe fattigdom.” ”Lad os her på [FN-dagen] huske hinanden på at fælles løsninger er helt centrale, hvis vi skal opnå FN’s Verdensmål, takle klimaforandringer og bekæmpe fattigdom.” 

Næste år bliver det 75 år, der skal fejres, og i den anledning har FN lanceret den største globale samtale nogensinde, om hvordan vi sikrer os en bedre fremtid. 

2020 er også året, hvor vi i FN-forbundet kan fejre vores 50 års jubilæum. Så vær med, deltag og vis, at den folkelige bevægelse for FN lever. Se mere på www.un.org/en/un75

 

#ShapingOurFuture

 

UN Photo/ Rick Bajornas