1. januar 0001

Verdens flygtninge og migranter fortjener stadig en global løsning

UN Photo UNHCR R LeMoyne Kosovar refugees 1999

UN Photo/UNHCR/R LeMoyne. Kosovar refugees fleeing their homeland. Blace area, The former Yugoslav Republic of Macedonia. 01 March 1999.

Da FN-forbundet holdt konference på Christiansborg for et halvt år siden, om de to FN-aftaler for hhv. flygtning og migranter, var vores hovedbudskab, at de fortjener en global løsning. Det mener vi stadig. Også selv om et par af folketingets partier er 'vågnet op til dåd' under de afsluttende finanslovsforhandlinger. Også selv om aftalerne bliver brugt til national valgkamp, for at lægge kant til regeringen.

Den 27. november var migrations-aftalen omdrejningspunktet for en større debat i Folketinget, og stor ros til statsministeren, der forsvarede aftalen - med bemærkningen, at han sjældent har set så stor misinformation på de sociale medier. Det er vigtigt, at Danmark står fast på resultatet af en FN-proces, som Danmark siden 2016 (med vedtagelsen af en 'New York Declaration') har været centralt involveret i.

Desværre er der ingen ambitioner på verdens vegne i udmeldingen. Danmark vil med en s.k. stemmeforklaring gøre det klart, at Danmark intet vil lave om i sin politik mod migranter.

Læs selv mere om FN-aftalerne her og se Mandag Morgens faktatjek med link til Folketingsdebatten her.

Og ja, hvis nogen skulle være i tvivl: vi bruger gerne aftalerne som argument i den politiske debat for #globaltansvar og #UN4RefugeesMigrants