1. januar 0001

FN's medlemslande og civilsamfundet mødes om handicapkonventionen

Den 12. - 14. juni mødes repræsentanter fra FN's medlemslande og civilsamfundet i New York til den årlige statspartssamling om handicapkonventionen. DH (Danske Handicaporganisationer) er med fra det danske civilsamfund.

I år er det 11. gang statsparterne samles og diskuterer implementeringen af Handicapkonventionen, der trådte i kraft i 2008. Konventionen stræber efter at stadfæste, at mennesker med handicap skal have de samme menneskerettigheder som mennesker uden handicap, og skal respekteres og have muligheden for at leve et selvstændigt liv uden diskrimination eller reducering af deres eksistens til en byrde. Konventionen lister således en række rettigheder, som de underskrevne lande skal implementere i deres nationale agenda. Der er i øjeblikket 161 lande der har skrevet under på konventionen, herunder Danmark. Ved hver statspartssamling aflægges der rapport omkring staternes implementering af konventionen.

Ud over rapportaflægning og diskussion vedrørende implementering af konventionen skal der også vælges nye medlemmer til kommissionen for personer med handicaps rettigheder. Det drejer sig om 9 af de 18 sæder i kommissionen. Hver kandidat blev bedt om at indsende et videosvar omkring deres motivation for at stille op til kommissionen, og dem kan du se og høre lige her.

 

Samtidig afholdes en hel række "side events". Det danske Børne- og Socialministerium afholder eventet "Leaving no one behind through the full implementation of the CRPD via mutual global learning on the importance of inclusive labour markets -counting and documenting it all". Her vil DH også være til stede. Det fulde program for side events finder du her.

Programmet for selve statspartssamlingen finder du her. Følg med på Twitter via hashtagget #COSP11.