1. januar 0001

Globalt ansvar & hjertesager

Som vi efterhånden har for vane, lægger vi gerne vejen forbi de politiske partiers landsmøder for at tale globalt ansvar, FN og civilsamfundsinddragelse. Denne weekend var turen kommet til Socialdemokratiet, der holdt deres årlige Kongres i Aalborg.

FN-forbundet Nordjylland var med lige fra start til slut med en stand, hvor man kunne stemme, om hvem den næste Generalsekretær for FN skal være og sætte et hjerte på dét, man mener, bør stå allerhøjest på dagsordenen hos FN i den kommende tid.

 

ml

 

Rigtig mange kom forbi for at sætte deres stemme. Poul Nielsson, Peter Hummelgaard, Christel Schaldemose, Jens Joel blandt andre - og også Mogens Lykketoft fandt tid til at kigge forbi.

Du kan se alle de fantastiske billeder her.

På Kongressen gav Lykketoft en brandtale for det globale ansvar; de mest eksistentielle trusler, vi står overfor i dag, er fælles,understregede han, hvorfor vi må stå sammen, gå på kompromis, bygge bro og bremse op for miljøødelæggelse, terror, krig, humanitære katastrofer og det globale oprustningskapløb.

Én af Lykketofts allerstørste successer i hans år som formand for FN's Generalforsamling var at skabe mere gennemsigtighed og større inddragelse af civilsamfundet i forhold til valget af FN's Generalsekretær og til Sikkerhedsrådet.

Netop det var temaet for vores stand, baseret på den globale kampagne 1 for 7 Billion, der er lykkedes med at italesætte den uigennemskuelige proces, det hidtil har været, når FN's Generalsekretær har skullet vælges, hvad der i realiteten har været afgjort af vetomagterne.

Omend der stadig er lang vej at gå, er kampagnen nået langt - og det ikke mindst takket være den eksplicitte støtte fra Mogens Lykketoft.