UNICEF Raphael Pouget
22. december 2022

Juletid: Hjælp verdens fattigste med at få et måltid

                                                                                                                                                                                                               Foto: UNICEF/ Dejongh

Julen er rundt om hjørnet og mens mange af os pisker rundt for at handle ind til julemad og købe de sidste gaver, så er der desværre mange mennesker over hele verden, der er ved at dø af sult. 45 millioner børn under 5 år er lige nu ramt af underernæring, og mindst 13,6 millioner er så alvorligt underernærede, at de er i akut fare for at dø af sult. 

Det står særligt slemt til på Afrikas Horn, Afghanistan og Yemen, hvor børn mister livet hver dag. Det er blandt andet eftervirkningerne af corona-krisen, krigen i Ukraine og langvarig og vedvarende tørke i mange lande på grund af klimaforandringerne, der har forværret situationen.  

Bliver børnene ramt, bliver fremtiden ramt, for sult er ikke det eneste problem. Det samme er deres muligheder for uddannelse og adgangen til mad.  

Med andre ord: Der er behov for hjælp. 

En af de måder, man kan hjælpe på, er ved at støtte UNICEFS arbejde. Her kan du give et bidrag, og hjælpe dem med at hjælpe verdens børn. En anden mulighed er at give en donation gennem FN’s World Food Programme. De sørger for, at måltider når frem til dem, der har det allerstørste behov.   De sørger for, at måltider når frem til dem, der har det allerstørste behov.  

Tak for støtten. Ethvert bidrag er en stor hjælp.