Yemen
29. oktober 2021

Yemen har akut brug for hjælp

Yemen står midt i en krise, der er så stor, at de har brug for akut hjælp. 80 procent af landets befolkning har brug for humanitær hjælp og beskyttelse.

Yemen har siden 2011 været påvirket af en tredimensionel krise, hvis problematikker berører landets politiske, humanitære og udviklingstilstande. Krisen er på nuværende tidspunkt den største krise i verden, da den har ledt til at 24,1 million eller 80 procent af befolkningen i Yemen har brug for humanitær hjælp og beskyttelse.

Siden september har fjendtlighederne i landet tiltaget og påvirket tusinder af indbyggere i Marib, Shabwah og Al Bayda provinserne. Alene i Marib provinsen var 10,000 mennesker tvunget til at flygte i september måned. Stridighederne har ligeledes forhindret nødvendig humanitærhjælp, såsom mad og medicin, i at nå frem.

Situationens alvorlighed blev yderligere udfordret af COVID-19. Ifølge UN News har den sydlige del af landet i øjeblikket en dødelighed på 19,4 procent. Pandemien er stadig ikke vedkendt af den nordlige region. Ydermere forventes det at op mod 16 millioner mennesker vil sulte inden årets udgang. Mindst 50,000 mennesker er allerede påvirket af hungersnød.

UNFPA har i år appelleret til at den humanitære finansiering i Yemen bliver 100 millioner amerikanske dollars – i september var 41 procent af dette beløb opnået. Baseret på en ny rapport advarer UNFPA, at omkring 1,5 millioner kvinder og piger vil mangle livsnødvendig lægehjælp og beskyttelse i løbet af de næste tre måneder pga. manglende finansiering.

FN har været involveret i Yemens uroligheder siden 2011, hvor organisationen støttede forhandlingerne mellem regeringen og oppositionen, hvor parterne underskrev Golf Cooperation Council Initiative, som har til formål at sikre fredelig udvikling gennem militært og diplomatisk samarbejde.

 

Læs mere om situationen i Yemen HER

Læs UNFPA’s rapport om Yemen fra juli til september HER.

Læs om Gulf Coorperation Council Initiative HER.

Donér til World Food Programs arbejde i Yemen

Donér til UN Crisis Reliefs arbejde i Yemen

Donér til UNHCR’s arbejde i Yemen