Skærmbillede 2021 11 02 Kl. 13.19.41 (1)
2. november 2021

OL-stjerner i klima-appel til verdens ledere: Gør noget!

50 OL-stjerner i fælles opråb til verdens ledere, der i disse dage er samlet til COP26: Der skal gøres noget (mere) ved klimaet nu. Det haster.

Verdens ledere er i disse dage samlet til COP26 i Glasgow til det vigtigste klimatopmøde, siden Parisaftalen blev indgået ved COP21 i Paris i 2015. 

På topmødet skal man blandt andet forsøge at blive enige om handlingsplaner for, hvordan vi skal nå klimamålene i Parisaftalen. Og der er meget på spil og det er derfor også ekstremt vigtigt, at verdens ledere bruger de 14 dage i Storbritanien til at finde nogle holdbare løsninger. 

Det budskab bakkes op af en video, hvor 50 af klodens største sportsstjerner, der alle deltog ved sommerens Olympiske Lege i Tokyo, deltager. I videoen appellerer de netop til, at verdens ledere tager ansvar og leverer på klimaet nu.

"Kære verdensledere. Vi gjorde vores allerbedste ved sommerens OL, og vi ved, at når vi stræber efter at opnå vores bedste, følger andre med. Nu er det jeres chance for at levere", lyder det blandt andet i videoen.

Det er den britiske sejler Hannah Mills, der er initiativtager til videoen. Du kan se videoen HER.