Vægmaleri Kabul UNAMA/ Fardin Waezi
19. august 2021

Afghanistan brænder

[Opdateret] Størstedelen af FN-personalet forbliver i Afghanistan, lyder det i en pressemeddelelse fra lederen af FN’s politiske mission i landet, UNAMA.

Dermed gentager han tilsagnet om at blive og levere bistand til millioner af mennesker i nød i landet. Mens noget FN-personale, der ikke er lokationsafhængig, midlertidigt er blevet flyttet, forbliver størstedelen af humanitært personale i landet for at støtte den humanitære indsats.

Det humanitære samfund - både FN og ikke-statslige organisationer - er fortsat engageret i at hjælpe mennesker i Afghanistan. Selvom situationen er meget kompleks, er humanitære organisationer forpligtet til at støtte de udsatte og sårbare mennesker i Afghanistan.

Få reaktionerne på udviklingen fra nogle af de FN-organisationer, der i landet lige nu, her. 

Kilde: UNAMA  Billede: Et vægmaleri i centrum af Kabul til minde om journalister, der blev dræbt i Afghanistan. UNAMA/Fardin Waezi

***

Få et overblik over konfliktens historie på Globalis.dk. Den konflikt, der på et øjeblik skrev det allerede dengang hårdt prøvede Afghanistan ind på den globale scene med USA’s globale ‘krig mod terror’ i kølvandet på 11. september.

Læs også Kirsten Larsens kommentar Åh, Afghanistan! på Globalnyt.dk