1. januar 0001

Skoletjenesterne på tur

Skoletjenesterne har vokseværk. Gennem det seneste halve år har vi fået en masse nye aktive frivillige til at undervise skoleelever om international politik og ikke mindst FN. Træningsweekenden var derfor en god mulighed for at introducere de mange nye frivillige til skoletjenestens spil og styrke fællesskabet på tværs af skoletjenester.

I MiniMUN blev Israel og Palæstina-konflikten diskuteret i FN's Sikkerhedsråd, hvor man agerede hver sit land og fik mulighed for at diskutere konflikten ud fra det pågældende lands synspunkter. Det var et trygt forum at lære spillet at kende og et meget roligt forum i forhold til et skolebesøg med 40 gymnasieelever. Måske netop derfor blev en resolution om våbenstilstand vedtaget.

 

Minimun

 

For at krydre weekenden med andet end spil, og udnytte al den forhåndsviden vi har i skoletjenesten, gav vores to frivillige Mikkel og Sofie-Amalie hver et oplæg. Mikkel, en garvet skoletjenestefrivillig holdt oplæg om sine 4 år i skoletjenesten med erfaringer, anekdoter og gode råd. Lærerstuderende Sofie-Amalie holdt oplæg om at fange - og holde unges opmærksomhed. Inspirerende og underholdende oplæg med flotte præsentationer.

 

Med en voksende skoletjeneste må det være på sin plads med eget logo, og vi afholdt derfor en logokonkurrence. Der blev delt ideer, fremlagt forslag og til sidst stemt. Nu er det op til en grafiker at lave logo på baggrund af vinderforslaget. Vi venter spændt på resultatet.

 

1logokonkurrence

 

På træningsweekendens anden dag fik alle endnu en gang hver sit land tildelt i spillet I Samme Båd. Spillet skal lære elever i 7.-9. klasse om forskellene på I- og U-lande, og hvilket udgangspunkt og muligheder landene hver især har. Afhængigt om man var et I- eller U-land, skal man sælge eller købe råvarer og sælge eller købe tjenester og bearbejdede varer.

Så mens USA's økonomi voksede drastisk måtte Ghana, Irak og Etiopien se sig svækket af borgerkrige og oversvømmelser, som svækkede deres i forvejen svage økonomier.

 

1I-Samme-11I-Samme-Båd

 

Træningsweekenden var en succes. Vi nåede langt omkring på det døgn vi var sammen. Vi fik samlet skoletjenestens tre grupper, spillet, delt ideer og styrket fællesskabet: vigtige forudsætninger for skoletjenestens fremtid.

 

Rammerne stod Skanderborg Danhostel for. Meget smukkere beliggenhed kunne det ikke have foregået i, da det ligger i Bøgeskoven, lige ud til Skanderborg Sø.

 

ST med flag

 

Mange tak til Hermod Lannungs Fond for at gøre træningsweekenden mulig.