FNs problem i CAR

Udfordringer for den nye flygtningehøjkommissær

Danmark & Menneskerettighederne

APPEL Stop lidelserne i Syrien

Danmark eksamineret i FN

Spørgsmålet om værdighed

Et spørgsmål om lederskab

Kejseren har ingen klæder

FN er blevet den globale sikkerhedsaktør ingen turde håbe på

Lad Danmark være foregangsland

Hvor bliver regeringens udspil af?

Europa står på kanten til en humanitær krise

En bredere og mere folkelig diskussion af fremtidens FN

I am Syrian

Hvem skal være FNs næste generalsekretær

UNHCR stiller sig tvivlende over EUs flygtningeaftale

Giv FN i Vestsahara mandat til at overvåge menneskerettighederne

I dag skriver FN historie

Panama-sagen understreger behovet for globalt samarbejde om beskatning

Hvem bliver FNs næste generalsekretær

Danmark i krig

Engang verdens bedste

Spørgsmålet om Arktis

FN har bekræftet sin fortsatte relevans

Det er tid til at tage globalt ansvar

Forstemmende & uforståeligt

Verdens første Humanitære Topmøde er begyndt

Et skridt af gangen

Et stærkt og prioriteret dansk udviklingssamarbejde, der skaber resultater

Udviklingspolitik handler ikke kun om bistand

FN-forbundet med i opfølgning på FN-anbefalinger

Masser af FN på Folkemødet

Globalt ansvar og hjertesager på Folkemødet

Udkast til ny udviklingsstrategi præsenteret på Folkemødet

Samarbejdets svære kunst og Brexit

Som brødre vi dele

Debat om FNs fredsbevarende missioner

Her er data på Verdens tilstand

Verden 2030

Ulige magtforhold mellem Vesten og Afrika udfordrer FNs fredsbevarende arbejde

Danske børn og unge lærer at forandre verden

Mogens Lykketoft takker af i New York

Topmøde vedr. flygtninge og migranter

Den 71. generaldebat er begyndt

Globalt ansvar & hjertesager

Næstsidste taler på podiet

Én for 7 milliarder - eller én for 5 stormagter

Klimaaftale træder i kraft i dag

Folketinget er åbnet

FNs næste Generalsekretær sandsynligvis fundet

Uafhængig analyse: Dansk udviklingsbistand alvorligt svækket

Guterres ny FN-chef: Med fornyelse som dagsorden

Partnerskaber, der skaber forandring

FN-dag ─ 24. oktober

Vores klode, vores fremtid - vores ansvar

Mange nye kræfter for globalt ansvar

Den Internationale Straffedomstol mister afrikansk opbakning

Konventioner under pres

Donald Trump er USA’s næste præsident. Hvad vil det betyde for FN?

Vi må ikke opgive troen på det globale samarbejde

Verdensmålene er for al politik og for alle lande. Også Danmark

Mogens Lykketoft 70

Hvor bliver handlingsplanen for verdensmålene af?

Hvor bliver handlingplanen for verdensmålene af?

COP22 i Marrakech

Vestlig militær passivitet ikke fejlen i Syrien

At gøre det umuliges kunst

Som brødre vi dele

5 nye medlemmer blev valgt til FN's Sikkerhedsråd den 28. juni. Eller i virkeligheden var det 6… På ganske diplomatisk vis blev Italien og Holland nemlig enige om at dele det sidste sæde, efter ingen af landene opnåede det påkrævede 2/3 dels flertal fra afstemningen, så de hver tager ét år af det toårige medlemskab.

De nye medlemmer er således, Sverige, Italien/Holland, Etiopien, Kasakhstan og Bolivia. Tillykke til dem alle!

Her er det den danske FN-ambassadør, Ib Petersen, der delte den danske stemme med Twitter

IbPetersen

***

Pressemeddelelse fra UN News Centre

***

28 June 2016 - The 193 members of the United Nations General Assembly today elected Sweden, Bolivia, Ethiopia and Kazakhstan to serve on the world body's Security Council for a period of two years, starting from 1 January 2017.

After rounds of voting at UN Headquarters in New York on Tuesday, only one non-permanent Council seat remains to be filled. Italy and the Netherlands had been vying for the remaining seat, but the voting yielded no clear winner. The two countries then suggested sharing the two-year term, each with a one-year period, with a decision on this proposal postponed to Wednesday.

Under the UN Charter, the Security Council has the primary responsibility for international peace and security, with all UN Member States required to comply with Council decisions. The Council's 10 non-permanent seats are allocated according to a rotation pattern set by the Assembly in 1963, to ensure a proportionate representation over time from the different parts of the world: five from African and Asian States; one from Eastern European States; two from Latin American States; and two from Western European and Other States.

At today's election, the General Assembly members voted by secret ballot for five seats divided by geographical grouping - three from Africa and the Asia-Pacific region, one from Eastern Europe, and one from Latin America and the Caribbean.

Bolivia and Ethiopia were chosen by their regional groups and had no competitors. Kazakhstan won the seat reserved for Asia Pacific against Thailand, while Italy, the Netherlands and Sweden had competed for two seats for Western Europe.

The newly-elected countries will replace Spain, Malaysia, New Zealand, Angola and Venezuela.

The Security Council has 15 members, including five permanent. The five permanent members, each with the power of veto, are China, France, Russia, the United Kingdom and the United States. Other current non-permanent members are Japan, Egypt, Senegal, Ukraine and Uruguay.

The Security Council is also responsible for determining the existence of a threat against peace and to respond to an act of aggression. It is also responsible for finding peaceful means to settle a conflict or a dispute between States. In some cases, the Council can resort to sanctions or even authorize the use of force to maintain or restore international peace and security.

The Security Council also recommends to the General Assembly the appointment of the Secretary General and the admission of new Members to the United Nations.

Landsmøde 2019

Skal du med til Landsmødet den 28. april? Så find alle de relevante bilag, tidsplan & dagsorden her.