10 ting, du skal holde øje med i 2015

Menneskerettighederne skal ind i den politiske debat

2015 må og skal være året for global handling

70 år, 70 dokumenter: En udstilling

Somalia har ratificeret FN’s børnekonvention

Ban Ki-moon: Vi bliver prøvet igen

FN-forbundet savner balance i bistanden

Danske unge får igen et sæde til FNs Generalforsamling

Fire folkehøringer om menneskerettighederne i Danmark

Angreb på civile kan aldrig forsvares

Kære Martin Lidegaard

17 globale mål er ikke ét for meget

Vi, de Forenede Nationers folk

Politikerne diskuterer nye bæredygtighedsmål

National suverænitet til debat

8. marts markeres

FNs Kvindekommission holder møde

Nye bæredygtighedsmål kræver ansvarlig opfølgning

En 70-årig i konfirmationsalderen

Er et stærkere FN vejen til en bedre Verden

Hvor blev medmenneskeligheden af

Det er tid for EUlandene at handle

Det Danmark, vi kendte, er erstattet af ren kynisme

Vores værste mareridt

Politisk kynisme? (1)

Kronikkonkurrence

Vælg Verden

Folkeoplysning for Flygtninge

Danmark skal vedkende sig rollen som foregangsland

FN på Folkemødet

Danmark har råd til globalt ansvar

Forpligtelse til handling

FNpagten fylder 70

Nyt initiativ fra UNHCR skal forbedre beskyttelsen af flygtninge omkring Middelhavet

Aldrig igen

Historisk aftale om nye verdensmål for udvikling på plads i New York

Atomtruslen lever

Vores Sidste Bedste Håb

Vigtige våbenforhandlinger begynder mandag

FNs fremtid og civilsamfundets rolle

Læren fra 90erne

En kandidat med en klar international profil og erfaring

Akut behov for handling

Vær med til at fejre FNs internationale fredsdag

Kære Kristian Jensen

Et stort skridt mod en bedre og mere retfærdig verden tages denne weekend

En historisk dag for verden og for FN

Danmarks rolle i verden

Hvem skal overtage verdens vigtigste job?

Vi kan hvis vi vil

Regeringen vil skære tredjedel af FN-bidrag

Kom med og fejr FN-dagen sammen med os

København lyser blåt på lørdag den 24. oktober

Da Verden lyste blåt

Stort nordisk Model UN i FN-byen i København

Mere gennemsigtighed, bedre samarbejde

Danmarks bidrag til FNs fredbevarende missioner

COP21 i Paris

Fælles nordisk opråb - nedskæringer til FN kan koste menneskeliv

Ban Ki-moon opfordrer til ikke at skære i udviklingsbistand

Da Danmark tiltrådte FNs Flygtningekonvention

Ban Ki-Moon: forsigtig optimisme forud for COP21

35 unge fra Europa, Mellemøsten og Nordafrika på studiebesøg i Danmark

COP21: Fælles opfordring fra de danske miljø- og udviklingsorganisationer

FN har behov for økonomisk værktøj

"En rungende sejr for multilateralisme"

Nye tider i FN

FN 70 ÅR

Året der gik

Israel Palæstina konference januar 2015

Det andet FN

Vælg Verden

FV2015_FB_Verden2 (1)

Vi er glade for at kunne sige, at vi er med i kampagnen, Vælg Verden, som mere end 40 udviklings- og miljøorganisationer støtter op om. Med kampagnen ønsker vi at engagere vælgere og folketingskandidater i diskussionen om Danmarks bidrag til verdens udvikling og vores globale ansvar.

Her er tre forslag til, hvad du kan gøre:

1. Del budskabet: Klik ind på vælgverden.dk og del det budskab, du finder vigtigst.

2. Støt op om kampagnen ed at deltage i Facebook-eventet Jeg stemmer på et Danmark, verden kan regne med.

3. Deltag i debatten: Spørg dine lokale kandidater, hvilket ansvar de ønsker, Danmark skal tage i verden. På Globalnyt.dk kan du finde en liste over valgmøder i hele landet og på Globalt Fokus hjemmeside, kan du finde et partibarometer, hvor du kan se de forskellige partiers holdninger til udviklingspolitikken.

God valgkamp!

OM KAMPAGNEN:

Danmark er kendt for sit lederskab og bidrag til kampen for en mere retfærdig og bæredygtig verden. I 2015 vil vores indsats være vigtigere end nogensinde, for her vedtager klodens ledere FN's nye verdensmål. De har til mål endeligt at udrydde fattigdom, fremme menneskerettigheder og sikre en bæredygtig udvikling.

Præcis hvor ambitiøse målene bliver afhænger af, hvilke politikere vi - og verden - vælger til at repræsentere os til FN's generalforsamling i september og til klimatopmødet i Paris (COP21) i december.

2015 er også året, hvor vi blandt mange alvorlige humanitære og sikkerhedsmæssige udfordringer står med den største flygtningestrøm siden anden verdenskrig. Der er brug for internationalt samarbejde for at skabe bæredygtige løsninger.

Vi er i 2015 med FN's generalsekretær Ban Ki-moon's ord: "...on the threshold of the most important year of development since the founding of the United Nations itself."

Derfor har de danske udviklings- og miljøorganisationer til Folketingsvalget lanceret en fælles kampagne: "Et Danmark, verden kan regne med".

Konkret ser vi fire anbefalinger til de snart nyvalgte folketingspolitikere:

• Danmark skal bidrage til en bindende global klimaaftale til topmødet i Paris til december (COP21), og vi skal selv respektere jordens økologiske bæreevne gennem egen bæredygtighedspolitik.

• Danmark skal udarbejde en ambitiøs national handlingsplan for FN's nye verdensmål, som kan inspirere resten af verden.

• Danmark skal fastholde indsatsen efter krige og katastrofer, så vi opbygger robuste samfund, der bliver i stand til at klare sig selv. En vedholdende indsats er forudsætningen for en varig løsning.

• Mindst 0,7 % af den danske udviklingsbistand skal gå til arbejdet med at bekæmpe fattigdom i verden. Herudover bør der skaffes ekstra midler til humanitære, klimamæssige og flygtningerelaterede indsatser.

Læs mere på vælgverden.dk

Landsmøde 2019

Skal du med til Landsmødet den 28. april? Så find alle de relevante bilag, tidsplan & dagsorden her.