Verdensmålene på dagsordenen i Aalborg

Aalborg Byråd har vedtaget kommissoriet for udarbejdelse af kommunens næste bæredygtighedsstrategi 2020-24 med solid forankring i FN's verdensmål.

Samtidig oprettedes et Råd for Bæredygtig Udvikling (fra Verdensmål til Hverdagsmål), bestående af både byrådsmedlemmer og repræsentanter for lokalsamfundet. Rådet har til opgave løbende at komme med forslag og anbefalinger.

Netop et tværpolitisk råd har været en af prioriteterne i arbejdet for FN-forbundet Nordjylland, der også fik et stort tak med fra medlem af byrådet Lasse Frimand Jensen (S) for arbejdet med at vise Verdensmålenes lokale relevans (cirka 1:44:20 i videoen).

Kommissoriet kan læses her.

Er du en af vores nye praktikanter?

Interesserer du dig for FN? Og er du nysgerrig på, hvordan det er at arbejde i NGO-verdenen i Danmark? Med et dansk fokus med globalt perspektiv? Så har vi nu åbnet for ansøgninger til praktik ved os til foråret

Ingen våbenhandel- eller transport til Saudi Arabien

I anledning af samråd om suspendering af eksport og salg af våben og dual-use-udstyr til Saudi-Arabien, anbefaler FN-forbundet et klart nej til våbenhandel og våbentransporter til Saudi Arabien og andre lande, som groft krænker menneskerettighederne